Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

Povidlové taštičky z tousteru, sendvičovače

0.0
Povidlové taštičky z tousteru, sendvičovače

Potřebné ingredience

Listové těsto, povidla (nutela, marmemáda..), olej, moučkový cukr.

Postup přípravy

Rozválíme listové těsto na čtverce přiměřené velikosti čtverců v tousteru. Touster maličko vymažeme olejem. Do rozpáleného tousteru dáme jeden čtverec těsta, na to trošku povidel nebo náplně, jakou chceme. Na to položíme druhý čtverec a přiklopíme. Necháme cca 5 minut, do zezlátnutí. Každý touster má jiný příkon a sílu, ale určitě několik minut. Z jednoho běžného listového těsta uděláme cca 10-12 taštiček. Na talíři sypeme moučkovým cukrem. Nejlepší jsou teplé s kakaem nebo bílou kávou :-)
Je to metoda pokus - omyl, některé džemy jsou hodně vodnaté a budou mít tendenci vytékat, nutela je naopak lepší, zůstane na místě. Kamarádka dělá strouhaná jablka se skořicí.....
Zkuste a dejte vědět.
Dobrou chuť!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

chalupnicka 18. 8. 2015, 6:40
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
vlastaz 15. 4. 2015, 9:00
Dělám to z toustového chleba - jak tousty nasladko - je to rychlé, nic nerozvaluju a netrvá to několik minut, ale opravdu chvilku... S povidly, se strouhanými jablky, skořicí a cukrem, s banány a nutelou...
Melechova 15. 4. 2015, 22:33
@vlastaz Super (Y)
Brblalka 13. 4. 2015, 11:32
Dobrý tip na sváču do školy. (F)
Marci75 12. 4. 2015, 20:59
Tak třeba na chalupu nebo někde, kde nemám k dispozici troubu, je to zajímavé řešení. Jinak se přikláním k tomu, že v troubě na plechu máte za 20 minut také pečeno. (F)
plamenek 13. 4. 2015, 8:06
@Marci75 No právě, ten čas, taky si myslím, že to nebude moc propečené za 5 nebo 7 minut.
Melechova 14. 4. 2015, 20:31
@plamenek Fakt jsem to zkoušela, propečené to je :-)
plamenek 12. 4. 2015, 20:26
Přijde mi rychlejší upéci to to v troubě najednou. Aby netekly musí se použít marmeláda, ne džem. Nebo povidla,
evuse76 12. 4. 2015, 20:09
Zajímavý nápad,m ale není to vevnitř syrové?
Melechova 14. 4. 2015, 20:32
@evuse76 Není :-) Po pár minutách otevřete touster, a uvidíte, jak vršek zlátne. :-) Samozřejmě má být těsto tenké :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie