(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Povidlové taštičky z tousteru, sendvičovače
Potřebné ingredience
Listové těsto, povidla (nutela, marmemáda..), olej, moučkový cukr.
Postup přípravy
Rozválíme listové těsto na čtverce přiměřené velikosti čtverců v tousteru. Touster maličko vymažeme olejem. Do rozpáleného tousteru dáme jeden čtverec těsta, na to trošku povidel nebo náplně, jakou chceme. Na to položíme druhý čtverec a přiklopíme. Necháme cca 5 minut, do zezlátnutí. Každý touster má jiný příkon a sílu, ale určitě několik minut. Z jednoho běžného listového těsta uděláme cca 10-12 taštiček. Na talíři sypeme moučkovým cukrem. Nejlepší jsou teplé s kakaem nebo bílou kávou :-)
Je to metoda pokus - omyl, některé džemy jsou hodně vodnaté a budou mít tendenci vytékat, nutela je naopak lepší, zůstane na místě. Kamarádka dělá strouhaná jablka se skořicí.....
Zkuste a dejte vědět.
Dobrou chuť!
Je to metoda pokus - omyl, některé džemy jsou hodně vodnaté a budou mít tendenci vytékat, nutela je naopak lepší, zůstane na místě. Kamarádka dělá strouhaná jablka se skořicí.....
Zkuste a dejte vědět.
Dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
chalupnicka
(upraveno)
18. 8. 2015, 6:40
vlastaz
(upraveno)
15. 4. 2015, 9:00
Dělám to z toustového chleba - jak tousty nasladko - je to rychlé, nic nerozvaluju a netrvá to několik minut, ale opravdu chvilku... S povidly, se strouhanými jablky, skořicí a cukrem, s banány a nutelou...
Melechova
(upraveno)
15. 4. 2015, 22:33
@vlastaz
Super
Brblalka
(upraveno)
13. 4. 2015, 11:32
Dobrý tip na sváču do školy.
Marci75
(upraveno)
12. 4. 2015, 20:59
Tak třeba na chalupu nebo někde, kde nemám k dispozici troubu, je to zajímavé řešení. Jinak se přikláním k tomu, že v troubě na plechu máte za 20 minut také pečeno.
plamenek
(upraveno)
13. 4. 2015, 8:06
@Marci75
No právě, ten čas, taky si myslím, že to nebude moc propečené za 5 nebo 7 minut.
Melechova
(upraveno)
14. 4. 2015, 20:31
@plamenek
Fakt jsem to zkoušela, propečené to je
plamenek
(upraveno)
12. 4. 2015, 20:26
Přijde mi rychlejší upéci to to v troubě najednou. Aby netekly musí se použít marmeláda, ne džem. Nebo povidla,
evuse76
(upraveno)
12. 4. 2015, 20:09
Zajímavý nápad,m ale není to vevnitř syrové?
Melechova
(upraveno)
14. 4. 2015, 20:32
@evuse76
Není Po pár minutách otevřete touster, a uvidíte, jak vršek zlátne. Samozřejmě má být těsto tenké